Cum afectează sarcina ta, nepoții

Un studiu concluzionat în 2016 și efectuat de către Universitatea din Edinburgh vine cu sfaturi pentru femeile însărcinate.

Nu consumați paracetamol, aspirină, indometacină sau ibuprofen; în sarcină.

Dar dacă nu este posibil, consumați doza minimă pe o perioadă cât mai scurtă.

Studiul ne spune că consumul de astfel de medicamente în sarcină, nu numai că afectează fertilitatea copilului – indiferent de sex, dar afectează fertilitatea pe mai multe generații.

Pentru a vă face o impresie în ce privește perioada lungă de timp, pentru ibuprofen, 4 zile consecutiv pare a fi suficient iar pentru paracetamol, 9.

Este evident că administrarea medicamentelor sau suplimentelor în timpul sarcinii trebuie făcută cu maximă atenție, însă în acest caz, inclusiv nepoții vor resimți efectele.

Un posibil motiv poate fi efectul pe care îl are sedativul asupra unor compuși lipidici – prostaglandins (PG) – ce se comportă precum hormonii. Acești compuși controlează ovulația, ciclul menstrual și induce travaliul.

Studiul a fost finanțat de către Medical Research Council și Wellcome Trust.

Richard M. Sharpe, profesor la Universitatea din Edinburgh – MRC Centrul pentru Sănătate Reproductivă, ne spune că studiul completează informații deja existente privind administrarea de substanțe în timpul sarcinii.

Richard A. Anderson, profesor de Stiință Clinică Reproductivă la Universitatea din Edinburgh, subliniază necesitatea unui studiu pentru a observa efectele administrării pe o perioadă mai scurtă de timp.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s